gastvrijheid tHuis

Gastvrijheid, dat is wat horeca het meest aantrekkelijk maakt. Gastvrijheid is ook hetgeen tHuis aan te bieden heeft. En dat is weer gebleken.

Enkele maanden geleden komt een passant bij ons terecht. Hij komt tijdens een hevige regenbui bij ons schuilen en een kop koffie drinken. Van het een komt het ander en hij besluit om bij zijn vrienden voor te stellen om een weekend hier in de omgeving te fietsen en wandelen. Het werd het weekend voor Hemelvaart 2017.

Op vrijdagochtend komt het gezelschap aan. Gezamenlijk hebben ze al onze vier kamers afgehuurd. Na de lunch stappen ze op de fiets en in de auto en ’s avonds eten ze lekker tHuis, want dan hoef je daarna niet meer de deur uit. En dat bevalt wel. Lekker eten, met verse ingrediënten bereid en als je dat op hebt, hoef je niet af te ruimen of af te wassen. Als gast wordt je tHuis gewoon verwend.

Op zaterdag heeft het gezelschap zich opgesplitst. Een deel ging op de fiets naar Ravenstein, om onder andere de Wilskracht bierbrouwerij te bezoeken een ander deel ging even de Maas over om rond te struinen in de tuinen van Appeltern. Natuurlijk maakten beide groepen daarbij gebruik van de prachtige fiets en wandelkaart van stichting Maasmeanders.
Voor de zaterdagavond hadden ze bedacht om asperges te eten. Natuurlijk kunnen wij dat ook verzorgen bij tHuis. Zaterdagmorgen hebben we even ingeslagen en voorbereid.
P1110226P1110227

De zaterdagavond breekt aan en de asperges zijn er klaar voor. Op de traditionele manier worden ze geserveerd. Gekookte nieuwe aardappeltjes, ham, ei en gewelde boter. Met een lekker bijpassend wijntje is het feest compleet. De avond kan eigenlijk niet meer stuk.

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt op de zondagmorgen, waarbij natuurlijk de versgebakken broodjes wederom in de smaak vallen, stapt iedereen weer in de auto of op de fiets. Tegen het middaguur is iedereen weer op weg naar huis.
“Hier gaan we zeker nog eens terug komen.” en ‘We zullen reclame voor jullie maken.’
Het mooiste van horeca is dat je mensen een fijne tijd kunt bezorgen. Daar doen we het voor.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.