Megen aanvaardt Heerlyckheit

Schout van Megen, Ed Steiger,
aanvaardt Heerlyckheit van Haren.

Gisteren zijn de twee jongste telgen van tHuis in Haren afgereisd naar de schout van Megen. Ze hadden een persoonlijke vraag aan de eega van de schout. Maar ondertussen hebben ze ook vier stukjes Heerlyckheit meegenomen.

De Heerlyckheit hebben ze afgegeven en deze zijn zonder tegenwerpingen aanvaard door de schout. De jonge telgen hoorden de schout nog tegen zijn eega opmerken dat er iets lekkers vanuit Haren was aangekomen.

Langzaam worden de banden tussen de Vrijstaat Land van Ravenstein en de Heerlyckheit van Haren hersteld. De liefde gaat ook in dit geval door de maag. Ondertussen wordt op het terras tHuis in Haren volop genoten van de Heerlyckheit.
Een passant vroeg zich af waarom ik de Heerlyckheit heb uitgeroepen. Hierop heb ik geantwoord dat ik maar een simpele koekenbakker ben die een ongecontroleerde uitroep de wereld in heeft gestuurd. In feite is het gewoon een koekje van eigen deeg dat in de oven tot ontwikkeling is gekomen en het schoutloze graafschap Haren tot een Heerlyckheit heeft omgevormd.

Geniet in alle Heerlyckheit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.